5 tips voor een budgetproof meisjeskamer

Megan is 3 jaar (oef!). Tijd om de babykamer om te ruilen voor een echte meidenkamer. Ik geef je 5 tips hoe je in korte tijd een toffe budgetproof meisjeskamer maakt.

Tip 1: verkoop wat je niet meer nodig hebt

Wij zijn goed als zeker dat Megan geen broertje of zusje krijgt. Dus: de babykamer verkopen. Ik heb foto’s gemaakt en de kamer op Marktplaats gezet. Voor een leuk prijsje, we hoeven er niet de hoofdprijs voor. Binnen een week hadden we een bod, 2 dagen later was de babykamer weg. Opgeruimd staat netjes én we hebben weer geld om de ‘nieuwe’ kamer te kopen.

Tip 2: maak een plan

Ga niet als een kip zonder kop de winkels in, dan koop je vaak dingen die je helemaal niet nodig hebt. Maak een plan qua ruimte en budget. Natuurlijk moet de kamer er ook leuk uitzien: Pinterest away! Ik wist precies wat ik wilde voor Megans nieuwe kamer: een vintage meisjeskamer.

Tip 3: ga voor ‘vintage’

Oftewel: tweedehands. Is duurzaam en nog super hip ook. Ik ben in Zeewolde (daar werk ik) naar de kringloop geweest. Ik zag een supergave kast. Maar: € 650,-! Dat vind ik echt een belachelijke prijs voor een kringloopkast dus uit principe heb ik hem ook lekker laten staan. Samen met mijn beste vriendin, Megan en hubby hebben we hier in Lelystad alle kringloopwinkels afgestruind. En bij de laatste zag ik dé kast! Precies wat ik zocht! Maar gezien de prijs van de kast in Zeewolde was ik wel wat huiverig. Wat bleek: een klein prijsje voor een grote kast. Sticker erop en betalen maar: die is van ons!

Tip 4: do it yourself en recycle

Je hebt niet alleen alle eer van het werk: het is nog gratis ook. We hebben de vintage kledingkast geschuurd, in de grondverf gezet en daarna wit geschilderd. Heeft me bij elkaar 2 daagjes gekost. Ook heb ik de muren in Megans kamer zelf geschilderd. Koste me slechts een half dagje. Megan is er superblij mee, dat geeft me een nóg beter gevoel! De posters in de lijsten? Zelf uitgeprint. Niet van drukkerskwaliteit, maar goed genoeg en zo schattig! Qua accessoires heb ik het deze keer verder rustig gehouden. Ik heb slechts aan aantal dingen gekocht maar ook spullen hergebruikt.

Tip 5: less is more

Megans babykamer was modern maar toch ‘vol’. Grote strakke meubels, rekje aan de muur, prulletje hier, prulletje daar. Daarbij komt nog dat een kind veel troep (speelgoed) met zich meebrengt. Meer spullen = meer geld. Hoewel we nu een grotere kledingkast en bed hebben, oogt de kamer groter (en rustiger) omdat de rest wat minder is. Ik heb 1 hoekje met ‘prulletjes’ gemaakt. Allemaal van spullen die we al hadden, of van de kringloop.

Het hoeft echt niet duur te zijn. De kosten van Megans kamer make-over:
– Bed: gratis! Buurmeisje was eruit gegroeid…
– Matras + beddengoed: dit was nog het duurste. Het enige waar je niet op moet bezuinigen, vind ik. Prijs: € 170,-.
– Kast: € 110,- (inclusief bezorgen).
– Verf + benodigdheden (kast en muren): € 75,-.
– Accessoires: € 10,-.
Totaal: € 365,-. Prijs na verkoop babykamer: € 90,-.

Yes, je leest het goed. Ik heb nog geen 100 euro uitgegeven en de kamer daarmee een complete make-over gegeven! Niet slecht hè? Ik hoop dat je wat met deze 5 tips voor een budgetproof meisjeskamer kunt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *