Cakesicles
DIY Feest Lifestyle

DIY: Cakesicles

Dit is hét ultieme DIY klusje voor iemand die totaal niet kan bakken maar wel wat leuks op tafel wil zetten. Het is makkelijk, leuk om te doen én het resultaat is nog leuker: cakesicles!

Wat zijn cakesicles?

Cakesicles zijn een soort cakepops maar dan in de vorm van Magnum ijsjes. Ik vind ze net wat chiquer en hipper ogen dan cakepops. Je hebt ook wat meer ruimte om te versieren (wat enorm helpt als je niet echt van het fijne werk bent). En het meest fijne: je hoeft er niet voor te bakken!

Benodigdheden:

Cakesicles
  • Siliconen ijsvormpjes. Op elke online taartshop wel te verkrijgen maar zelfs ook op sites als Ali express. De stokjes zitten er vaak bij (handig!) Je kunt kiezen tussen grote ijsjes en mini ijsjes. Ik koos voor de minivariant. Dat is al een hele hap!
  • Cake/muffins naar smaak. Je kan natuurlijk zelf wat bakken. Ik ga (uiteraard) voor gemak en haalde een simpele (en goedkope) boerencake en de AH red velvet muffins (personal favorite!)
  • Smeltchocola of Candy melts
  • Versiering. Denk aan: glitters, kleurstof en strooisels. Inspiratie nodig? Pinterest away!
  • Verder heb je nodig: een bak om de cake in de verkruimelen, een bakje wat in de magnetron kan, een theelepeltje, een plank en bakpapier.

En dan:

Verkruimel de cake in een bak. Je moet er een grote bal van kunnen maken. De red velvet muffins van AH zijn zó vet dat er niets bij hoeft. Maar bij een gemiddelde cake zul je iets ‘nats’ moeten toevoegen. Bij de boerencake gooide ik er wat smeltchocola doorheen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook botercrème gebruiken.

Vervolgens vul je de ijsvormpjes. Goed aanduwen en tot de rand vullen. Dan stop je de stokjes erin en vervolgens leg je de gevulde vormpjes in de vriezer.

Na ongeveer 15 minuten begin je met de buitenlaag. Ik wilde graag hele witte ‘ijsjes’ dus ik gebruikte extra witte candy melts. Rustig aan opwarmen in de magnetron (lage stand). Elke 30 seconden even omroeren tot er nog maar een paar stukjes inzitten, deze smelten vanzelf. Wanneer het klaar is, haal je de ‘ijsjes’ uit de vriezer.

Tijd om te versieren!

Doop de cakesicles in de warme chocola en lek ze meteen goed uit. Omdat je cake nog heel koud is, wordt het bijna meteen hard. Mocht de eerste laag niet zo mooi zijn, kun je er gerust een tweede (dunne) laag overdoen. Leg de cakesicles op bakpapier en begin met versieren! Let op: wil je dat de versieringen direct op het ijsje plakken? Plak deze er dan meteen op zodra je ‘ijsje’ onder gedoopt is.

Ik vind de ‘streepjes’ het leukst. Hiervoor gebruik ik gewoon dezelfde gesmolten Candy Melts. Pak met een theelepel wat chocola en ga zigzaggend over je ‘ijsje’ heen. Strooi er wat glittersuiker overheen en voilà: poepsjieke Cakesicles! Ook leuk: in het laatste beetje gesmolten chocola doe ik wat roze kleurstof. Wat pareltjes erop en klaar!

Tip van flip: heb je nog wat gesmolten zooi over? Doop er dan wat fruit of koekjes in! Voor Megans verjaardag had ik Cakesicles en aardbeien op een plankje gelegd: zag er zo leuk uit!

Ga jij ook aan de slag? Veel plezier & eet smakelijk!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *