pompom van wol
DIY Feest

DIY: pom-pom van wol

Bekentenis: ik ben geen super DIY’er. Ik bak geen taarten, knutsel niet elke week en mijn Photoshopskills zijn zozo. En toch vind ik het leuk om af en toe te fröbelen. Binnenkort is Megan jarig dus de knutselbak is van zolder gehaald. Het thema van dit jaar: Poes! Megan is een echte dierenvriend maar zodra er poezen in beeld komen, gilt ze nog nét iets harder. Dus: Pinteresten maar! Poezenfeest, Kitty Party (nee, ik wil geen Hello Kitty, zucht..). Ik heb leuke ideeën opgeslagen voor ballonnen, slingers en taarten. En toch mis ik wat…iets extra’s…pom-poms! Poezen vinden het toch geweldig om met wol te spelen? Dus we gaan voor en pom-pom van wol! Helemaal in de lijn van het thema dus. Maar hoe maak je die dingen ook alweer? Ik help je!

Benodigdheden:

  • Wol (ik heb een leuke bol met roze en wit voor een speels effect)
  • Schaar (een goede scherpe helpt!)
  • Karton (ik heb een pizzadoos stuk geknipt)
  • Geduld (tenzij je een pro DIY’er bent)

En dan:

Knip 2 gelijke rondjes uit het karton. Knip daarna een gleuf en cirkel in beide rondjes. Je kan ook alleen in het midden een cirkel uitknippen maar dat vind ik teveel gedoe.

Leg de kartonnen rondjes op elkaar en wikkelen maar! Hoe vaker je wikkelt, hoe voller je pom-pom. Wikkel niet te dicht bij de gleuven, dan valt je pom-pom van wol straks misschien uit elkaar (jup, ik spreek uit ervaring).

Niet te dicht bij de gleuven!

Genoeg gewikkeld? Pak dan de schaar en knip tussen de kartonnen rondjes in. Houd het goed vast! Want ook nu kan de hele boel uit elkaar vallen…

Goed vasthouden!

Pak een stuk draad en haal deze door de twee kartonnen rondjes door en maak een stevige knoop (of twee). Wil je de pom-poms net als ik ergens aan ophangen? Knip dan een langer stuk draad af.

Verwijder het karton en breng de pom-pom met je vingers in model. Tadaaaaa: een kind kan de was doen!

Whoooop! Een pom-pom van wol!

You may also like...

1 Comment

  1. Hanna says:

    Leuk die pom- poms. Ben benieuwd zaterdag. Ik vind het heel knap, waar haal je de tijd vandaan. 😘, lieve zorgmama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *