Gezin Moederschap Persoonlijk

Vier

Ik weet het: Megan wordt drie, niet vier. Ik ben niet in de war. Maar ik bedoel: vier! Als in ‘vier je verjaardag’, ‘vier het leven’. Geniet. En niet alleen van de grote dingen in het leven. Maar juist ook van alle kleine dingen. Want juist de kleinste dingen, kunnen de grootste impact hebben. Niet alles is vanzelfsprekend.

Wist je dat we gevierd hebben dat Megan 3 kilo woog? Jep! Er hingen vlaggetjes boven haar ziekenhuisbedje en de verpleegster had in haar drukke dienst tijd gemaakt om een leuke collage te maken.

Niet alles hoeft natuurlijk met slingers en ballonnen. Sta ook gewoon even stil bij vanzelfsprekende dingen. Zoals Megans eerste rompertje. Wit, maatje 44, veel te groot maar gosh, ik heb uren gestaard en genoten van haar eerste rompertje.

Geniet van de dingen die wél goed gaan

Megan zingt de laatste tijd. Niet altijd met de juiste woorden maar we herkennen de melodie en zeker ook wel wat woordjes. Ik zoek dan oogcontact met Bas en zie zijn trotse blik. Genieten! Ook eet ze steeds beter. Als ik hoor dat ze op de opvang helemaal geen sondevoeding heeft gehad, pak ik haar op en dansen we even. Eet jouw kind een keertje geen groente? Boeiend, er zijn ouders die er alles voor over hebben dat hun kind überhaupt iets eet en niet alles via een slangetje krijgt. Maak er geen strijd van, geniet van de dingen die wél goed gaan.

Is alles dan rozengeur en maneschijn? Zeker niet, helemaal bij ons niet haha. En ik ben ook echt niet altijd positief (mijn bijnaam op het werk is darklady, ja echt..). Laatst had ik een rotdag, Megan moest weer onder narcose. De hele dag is ze boos op mama geweest. Vandaag had ik eindelijk even een lekker dagje voor mezelf. Kon ik even alles ‘verwerken’. Nadat ik Megan naar de opvang had gebracht, heb ik thuis even een ’30 second danceparty’ gehouden (Love me some Grey’s Anatomy!). Wat ik probeer te zeggen: nouja, vier. Geniet. Sta eens stil en kijk om je heen. Of ga juist even zitten and take a deep breath. Ja, er is genoeg ellende in de wereld. Maar er zijn ook zoveel mooie dingetjes. Megan zingt nu weer mee met Lotte en Max, mijn man staat te koken en ik lig op de bank met de laptop op schoot en zie hoe de zon het huis oplicht. Dat het de hele week koud was en geregend heeft, ben ik al lang weer vergeten… Fijne avond allemaal.

You may also like...

3 Comments

  1. Tess says:

    Ik word er vrolijk van!

  2. Hanna says:

    We vieren al bijna haar volgende feestje. ❤️❤️

  3. Wies says:

    We vieren en zingen mee. Het gaat steeds beter met onze kleine 🐼. Soms een stapje terug (och jee wéér die oortjes) maar grotendeels toch vooruit. Dus zingen en lachen we met Megan mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *