Moederdag
Moederschap Persoonlijk

Moederdag

Moederdag…als kind zijnde was dat een geweldige dag omdat ik wat moois mocht knutselen. Omdat we een grote bende van de keuken mochten maken voor dat heerlijke ontbijtje. Later, als ‘groot kind’, vond ik het maar onzin. Net zo’n stomme commerciële dag als Valentijnsdag. En nu: tja, nu heeft Moederdag wel weer wat.

Vorig jaar met Moederdag lagen we nog in het ziekenhuis. Megan nog ‘veilig’ in mijn buik. In plaats van het gewone ziekenhuisontbijtje, kregen alle mama’s beschuit met verse aardbeien én een gebakje. Wat een feest!

Hoge pieken, diepe dalen

Dat ik het moederschap zo zwaar zou vinden, had ik niet verwacht. Ja, de clichés zijn waar. Jouw kind is de mooiste, de leukste de liefste en bij alle stapjes die ze maakt, komt er een gevoel van euforie vrij. Dat knutselwerkje waarvan je weet dat zij dat natuurlijk niet zelf gemaakt heeft, is het mooiste wat je ooit hebt gekregen. Maar zo hoog als de pieken zijn, zo diep zijn de dalen ook. De toeters en bellen, slangen, onderzoeken, ziekenhuizen, pleisters, sondes, de achterstand die ze heeft en de operatie die eraan komt. En dan heb je nog de vermoeidheid, alle griepjes en verkoudheden en de ‘normale’ chaos die iedere ouder meemaakt.

Ja, ik vind het het zwaarste ‘beroep’ wat er is: mama zijn. Maar ook het mooiste. Nog nooit eerder heb ik zo’n enorm gevoel van trots gehad. En daarom vond ik dat ze naast dat ze in mijn hart zit, nog een ander plekje verdiende: onze kleine panda staat ook voor altijd op mijn arm. Een panda met aan de ene kant strakke, harde lijnen die staan voor Megans ongelooflijke kracht. De andere helft heeft vloeiende lijnen en vrolijke patronen: omdat ze altijd vrolijk en ontzettend lief is.

Fijne Moederdag

Vanochtend mocht ik uitslapen en kreeg daarna een heerlijk ontbijtje. Ik heb een prachtig kunstwerkje gehad van mijn dochter en er staat een prachtig kunstwerkje op mijn arm. Yes, het was een mooie dag. En ik hoop dat alle moeders op de wereld (ondanks hun eigen gezondheid, de gezondheid van hun kinderen en alle andere zorgen) net zo hebben genoten als ik. Happy Mothersday ♡.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *