Gezin Persoonlijk

Pech

Citroenen te koop! Van de week postte ik een foto van onze lachende panda. Want ondanks dat het leven soms echt zuur is, blijft ze lachen. ‘When life gives you lemons just smile and make lemonade’. De mensen die ons goed kennen, weten dat we inmiddels liters limonade hebben gemaakt.

Pech lijkt wel ‘our middle name’. En dat gaat van kleine dingetjes (stoot je teen 10 x per dag of nooit wat winnen bij de loterij) tot de grote dingen. Gelukkig kunnen we om een hoop dingen nu ook lachen.

Zo hebben we een (achteraf) té leuke roadtrip gemaakt naar Zuid-Frankrijk om een caravan op te halen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming bleek het om een draak van een hok te gaan. Vol rommel, muizenkeutels en er zat zelfs een wespennest in. Liters schoonmaakmiddel waren niet voldoende. Hij kon regelrecht naar de sloop.

En zo hadden we natuurlijk ook nog de tent. Hup, naar de Ardennen. Naar een klein, lieflijk campinkje. Hmmmz, hij staat niet helemaal recht maar ok. Knakworstjes warm maken en een spelletje voor de tent spelen. Maar waarom maakt iedereen vuurtjes en doen ze allemaal warme kleding aan? Nou daarom dus: KOUD! In 5 minuten ging de gevoelstemperatuur van +15 graden naar -15 graden. Die tent, die bleek ons niet warm te kunnen houden. Dus na 1 nacht terug naar NL en de tent naar de sloop…

Dat zijn de dingen waar Bassie en ik nu echt om kunnen lachen. We hebben ondanks de pech echt oprecht veel plezier gehad. Maar de pech die we nu hebben is van een heel ander kaliber. En nu zijn niet alleen wij ‘de sjaak’ maar onze panda moet het ook vaak ontgelden.

De kans dat je baby te vroeg geboren wordt? Zo’n 1 op 10. De kans dat je baby geboren wordt met het Lehman syndroom? Nihil… Volgens de klinisch geneticus staat er in de literatuur niets over het Lehman syndroom en prematuriteit. What are the odds? De kans dat je de loterij wint is nog groter…

Die twee dingen zorgen ervoor dat je vaker ziek bent dan gezond. Dat we nu op zoek moeten gaan naar een andere kinderopvang omdat reguliere opvang toch niet geschikt lijkt. Dat je nu een gehoorapparaat moet dragen omdat je toch niet goed hoort. Het is een aaneenschakeling van pech, zorgen en nog meer pech.

Gelukkig komt de zomer weer in zicht. Dan hebben we vaker gevalletjes pech waar we om kunnen lachen. Plus: dan is het weer heerlijk weer. Kunnen we eindelijk wat met die liters limonade…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *