Gezin Moederschap Persoonlijk

Lief

Te vroeg geboren, moeilijke start en dan ook nog al de ‘kwaaltjes’ die je hebt. Nog maar net op de wereld en het is je al zo moeilijk gemaakt. Afgelopen week (weken) kwam daar ook nog eens een longontsteking bovenop. Ik weet nog dat ik een longontsteking had. Man, wat was ik ziek (en zieluggg) en niet te genieten. Maar jij, jij blijft ondanks alles zo vrolijk.

Het viel iedereen in de ziekenhuizen al op: wat een tevreden, lief meisje. In het begin vond je het alleen niet fijn als er aan je gezeten werd, dat was het enige. Kan ook niet anders, telkens als er iemand aan je zat was dat voor prikjes of andere nare dingen. Je hielen waren helemaal kapot. Er was geen plekje waar niet geprikt was. En desondanks was je vrolijk.

“Jij maakt de wereld een stukje mooier.”

Ook nu thuis ben je een heerlijk vrolijk grietje. En zo ontzettend lief en zachtaardig. Er gaat geen dag voorbij dat jij niet lacht. Papa denkt dat je later iets met verzorging gaat doen. Misschien wel verpleegster? Dan prik jij tenminste wel in 1 keer goed. Maar die zachte hoofdmassages zijn ook heel fijn hoor, dus masseuse zou je ook goed passen.

Huilen doe je sporadisch. En als je het al doet, is het maar heel even. Je bent een ongelooflijke makkelijke slaper. Maakt niet uit waar je ligt, jij slaapt wel. Meteen doorslapen ook, we hebben niet veel slapeloze nachten. Wakker worden doe jij altijd met een lach.

Zo ziek en zo lief tegelijk

Al maanden ben je ziekjes. Verkouden, snot en je hoest zo dat wij het zelfs benauwd krijgen. De artsen bleven het op een virusje gooien. Tot vorige week. We (papa) bleven aandringen en er werd eindelijk een foto gemaakt. Nog geen 24 uur later belde de arts: “Sorry, jullie hadden gelijk. De foto ziet er niet goed uit, Megan heeft een longontsteking.” Eerste gedachte: *$%&@*#*! Maar dan: hoe is het toch mogelijk dat je nog zo vrolijk bent? Wat ben je toch een lief pandameisje. En ook na een standaard ‘ziekenhuisdag’ ben je nog jezelf: zo ontzettend lief.

Lieve Megan, wat je ook wilt gaan doen in je leven, welk beroep je ook kiest: blijf alsjeblieft dat vrolijke meisje. Blijf zo lief. Zo maak jij de wereld een stukje mooier.♡

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *