Mijlpaln
Medisch Opvoeding en Ontwikkeling Persoonlijk

Mijlpalen

Mijlpalen. Ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Het is ontzettend mooi (lees: groot feest) als Megan er een gehaald heeft en we die kunnen afstrepen. Maar het is niet leuk om geconfronteerd te worden met haar achterstand door de mijlpalen die ze niet haalt. Vooral in het begin had ik er ontzettend veel moeite mee. “Rot op met je Oei, ik groei / kijk wat mijn kind al kan-lijstjes.”

Rot op met je ‘Oei, ik groei / kijk wat mijn kind al kan-lijstjes’.

Inmiddels kan ik gewoon weer blij zijn voor alle moeders die trots zijn op hun behaalde mijlpalen. Al hoeven we niet te weten dat Daan nu ook zijn worteltje helemaal opeet, Truus. Bij wijze van…

Het belangrijkste: geluk

Kinderen zijn sowieso niet te vergelijken. Ieder kind is uniek. Gelukkig maar. Natuurlijk wil je dat je kind het goed doet. Maar bovenal: ik wil dat Megan gelukkig is. En oh boy, je moet haar zien stralen zodra ze chocola ziet (kind van haar moeder). Of wanneer ze haar Duplo toren omgooit, hoe blij ze is als ze lieve mensen ziet. Is ze minder gelukkig omdat ze achterloopt? Nee, dat denk ik niet. Soms merk je dat het haar irriteert. Je ziet haar denken: waarom kan zij dat wel en ik niet? Maar zodra ze het dan wel kan, is het feest alleen maar groter.

Afgelopen week plaste Megan voor het eerst op het potje. Helemaal niet bewust (kind zat al dik een uur op de pot te spelen), maar ik tel hem mee. Van het weekend was het weer raak. Weer helemaal onbewust (zo hard janken dat ze ervan moest plassen), maar ook bij deze keer hebben we gejuicht, geklapt en gezongen. Hysterisch blij was ik, ik leek Truus wel.

Een grote stap in de goede richting

Waarom het zo belangrijk is? Megan haar rug zit vol meningoceles (uitstulpingen tussen haar ruggenwervels). Eens in de zoveel tijd krijgt ze een MRI om te kijken hoe haar rug eruit ziet. Zijn er nieuwe meningoceles bijgekomen? Raakt er iets bekneld?

MRI van Megans rug: vol met meningoceles

Omdat Megan niet elke week een MRI-scan kan krijgen, is haar functioneren enorm belangrijk. Het uitvallen van blaascontrole is vaak het eerste teken dat er iets mis is. Hoe eerder ze zelfstandig kan plassen, hoe beter. Dit is dus een grote stap in de goede richting!

Kom maar door met die mijlpalen. We strepen ze langzaamaan allemaal af. Go Megan! We zijn zo ontzettend trots op je!

You may also like...

6 Comments

 1. Monique says:

  Girl power 😘😘

 2. Marja says:

  Stoer wijffie. ❤️😍

 3. Wies says:

  Go Megan go. We zijn zo trots op jouw. 🥰🥰😻.

 4. Nancy says:

  Super goed!!! ⚘

 5. Ida en Simon says:

  Wij zijn mega trots op Megan, heerlijk om te lezen dat het goed met haar gaat en bovenal, we zien haar genieten! Go Go Go Megan💋💋

 6. Hanna says:

  Heerlijke griet en lekker ondeugend. En ik ben met papa, mama en oma trots op haar. 🥰🥰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *