Gezin Moederschap Persoonlijk

Terugblik

De laatste maand van het jaar is alweer aangebroken. Het is weer voorbij gevlogen. Een jaar met geweldige hoogtepunten en wat mindere momenten. Maar die hoogtepunten, die zorgen voor een gouden randje om dit jaar.

Zo leerden we dit jaar lotgenootjes kennen. Deelden we lief, leed en kennis. Een nieuwe familie, zo voelt het echt. We leven mee als Megan’s nieuwe broertjes of zusjes mindere momenten hebben. En hun hoogtepunten toveren ook een lach op ons gezicht.

Dit jaar hebben we eindelijk foto’s kunnen maken in de tulpenvelden. Ik hoop dat we hier een jaarlijkse traditie van kunnen maken. Een andere nieuwe traditie is, als het weer meezit, lopen met de familie in het Natuurpark. Met opa, oma, tante, oom, “Keira” (zoals Megan het zegt) en soms ook met andere tantes, ooms en neefjes. Elke zondag om 10.00 uur. Ja echt, zondagmorgen om 10.00 uur. Het is heerlijk!

Mijn absolute hoogtepunt van dit jaar is (uiteraard) ons huwelijk. Na 10 jaar samen zijn mag ik zeggen dat ik zijn vrouw ben. Geen toeters en bellen, gewoon maandagochtend naar het stadhuis. Erin en eruit. Maar in het weekend wel een feestje met de belangrijkste mensen in ons leven. Mooi weer, lekker eten en drinken, wat was het fijn!

Ook de verjaardag van Megan was weer een groot feest. Ik hoor mij nog zeggen: “Bassie, alleen haar eerste verjaardag doen we zo uitgebreid hoor. Daarna is het gewoon appeltaart en blokjes kaas.” Nope, er schuilt blijkbaar een soort semi partyplanner in mij. Haar tweede verjaardag was weer helemaal in thema en ja, haar derde verjaardag staat ook al een soort van vast haha.

Het meest heftige dit jaar was Megan’s hartoperatie. De spanning vooraf, tijdens en achteraf waren slopend. Het was het dubbel en dwars waard: Megan is er zo van opgeknapt. Meer energie, minder ziek en ze maakt grote stappen.

Na die heftige periode was het tijd voor rust: onze eerste familievakantie. Met zijn 3-en naar Italië. Voor ons even wennen, maar Megan zo zien genieten van de dieren, het zwemmen en de mensen was zo mooi. Casa Bonta, bedankt!

Wat was het een heerlijke zomer. Ik heb toch minder met het najaar. Helemaal omdat Megan’s gezondheid het dan vaak laat afweten. Dit jaar zijn het haar oren. Ontsteking na ontsteking, het bloed loopt er letterlijk uit. Wat blijkt: ze heeft een poliep. In januari wordt er een CT-scan van haar hoofd gemaakt en dan volgt waarschijnlijk operatie nummer 3. Och meisje, ik had het je zo gegund om gezond de winter door te komen. Maar voordat dat allemaal zover is, eerst nog genieten van de feestdagen. Je weet wel, die van de Home Alone marathons met dikke, vette plakken kerststol.

Bedankt 2018. Een jaar met een gouden rand. Op naar een jaar met diamant?
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen. Geniet, blijf gezond en heb lief.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *